Putten voert verschillende werkzaamheden uit in gemeentelijke bossen

Van eind november dit jaar tot maart 2024 voert de gemeente Putten verschillende werkzaamheden uit in de gemeentelijke bossen. Dat is belangrijk om het bos gezond te houden.

Wat gaat er gebeuren?

“We moeten het bos toekomstbestendig maken, zoals dat zo mooi heet”, vertelt Bram Bergman, boswachter. “Een gemengd bos is minder kwetsbaar tegen ziekten en plagen. Daarom vervangt de gemeente de bestaande exoten zoals de sparren. We gaan hier onder andere beuken plaatsen. De gemeente heeft daarvoor subsidie ontvangen van de provincie Gelderland.”

Wandeling voor buurtgenoten 

Bram Bergman ontving op zaterdag 11 november 18 aanwonenden aan de Boeschoterweg / Domeinenweg bij Veenhuizerveld. Hij vertelde hen over de werkzaamheden en eventueel geluid in hun ‘achtertuin’.

Een deelnemer van de boswandeling: “Mijn complimenten voor de uitleg en de boswandeling. De plannen zien er goed uit. Fijn dat we uitleg kregen. Op naar grotere soortenrijkdom en meer biodiversiteit!”

Bram blikt terug op de boswandeling: “De omwonenden zien natuurlijk dat we gezonde bomen kappen en vinden dat vreemd. Ik heb hen kunnen uitleggen waarom we dat gaan doen. Een aantal van hen heeft zelfs aangeboden de gemeente te willen helpen met de nieuwe aanplant”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *