Puttense statushouders tekenen participatieverklaring

Afgelopen week hebben 27 statushouders het traject voor de participatieverklaring afgelegd. Dit onderdeel van de inburgering werd verzorgd door Bibliotheek Noordwest Veluwe.

Uiteenlopende onderwerpen

Op 2 dagdelen kregen de statushouders meer te weten over cultuur en cultuurverschillen, de grondwet, de democratie, lokale, provinciale en landelijke besturen. Ook kregen zij meer informatie over de geschiedenis van Putten. Zoals de Puttense razzia. Luchtigere onderwerpen kwamen ook aan bod. Zoals vragen over hoe te handelen in alledaagse situaties.

‘Om goed te kunnen integreren, moet je je welkom voelen’

Wethouder Koops was bij de ondertekening van de participatieverklaring aanwezig. Hij wenst de statushouders een fijne tijd toe in Putten: “Met dit diploma laat je zien dat je mee gaat doen met de samenleving. Dat je in Putten gaat leven, wonen, sporten en werken.” Tijdens de ceremonie gaf Koops aan trots te zijn op de nieuwe inwoners. Ze komen in een vreemd dorp dat ze niet kennen. En om goed te kunnen integreren, moet je je welkom voelen. Zo wenst de wethouder de nieuwe inwoners een goede tijd voor hunzelf en voor hun gezin.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *