Raad van state buigt zich over kwestie parken Heidevlinder en Heidepark Speuld

Waarschijnlijk binnen twee maanden wordt duidelijk hoe de ‘burenruzie’ tussen de twee recreatieparken Heidevlinder en Heidepark Speuld afloopt. Dat schrijft het Ermelo’s Weekblad. De Raad van State doet dan uitspraak over het aangepaste bestemmingsplan voor de uitbreiding van Heidevlinder met 30 recreatiewoningen.

Een eerder plan voor de uitbreiding sneuvelde bij de Raad nadat de PAS-stikstofregeling ongeldig was verklaard. Met die regeling gingen ook alle bestemmingsplannen onderuit die op die PAS-regeling waren gebaseerd. Zo ook het eerste uitbreidingsplan voor de Heidevlinder.

Het nieuwe plan deugt ook niet, stelde de advocaat van Heidepark Speuld maandag bij de Raad van State. Volgens zijn stikstofdeskundige is de stikstofberekening voor de uitbreiding uitgevoerd op grond van onjuiste uitgangspunten. De advocaat van Heidepark Speuld stelt ook dat het eerdere plan wezenlijk is veranderd.

De gemeente ontkent dat er een wezenlijk ander plan op tafel van de Raad van State ligt. Bij recreatieparken die minder goed lopen, denkt de gemeente aan transformatie naar een woonwijk. Maar een geschiktere plek voor de 30 recreatiewoningen van de Heivlinder is volgens de woordvoerster niet te vinden.

Bron: Ermelo’s Weekblad

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *