Regiogemeenten in actie tijdens Week van de Duurzaamheid

Van 8 tot en met 16 oktober is er van alles te zien, proeven en beleven op het gebied van duurzaamheid. Denk aan workshops, proeverijen met streekproducten en het inwinnen van (energie)advies. Van een warmtepomp tot aan streekproducten en van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen tot aan elektrisch tuingereedschap. Tijdens de Week van Duurzaamheid wordt dit extra in de schijnwerpers gezet.

De activiteitenlijst wordt de komende weken verder aangevuld. Het actuele overzicht is te vinden op: www.weekvanduurzaamheid.nl/activiteiten.

Energieadvies

Mensen die meer willen weten over het verduurzamen van hun woning kunnen in gesprek gaan met een energiecoach of energieadviseur. Een energiecoach is een enthousiaste vrijwilliger die tips kan geven over (kleine) energiebesparende maatregelen in huis. Een energieadviseur is een onafhankelijke professional die inwoners adviseert bij vragen over grote energiebesparende maatregelen.

Gratis buitenlamp op zonne-energie of energieverbruiksmeter

Tijdens de Week van Duurzaamheid staat op alle weekmarkten een kraam van Veluwe Duurzaam en de gemeente. Met een bon kunnen inwoners uit de regio gratis een buitenlamp op zonne-energie of een energieverbruiksmeter ophalen. Deze bon is te downloaden via www.weekvanduurzaamheid.nl/bon. Daar staan ook de data van de weekmarkten vermeld. 

Initiatiefnemers

Initiatiefnemers van de Week van Duurzaamheid zijn de zeven regiogemeenten, Waterschap Vallei en Veluwe, provincie Gelderland en Veluwe Duurzaam.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *