Reizigersvereniging Rover wil snelle terugkeer spitstrein Harderwijk – Utrecht

Reizigersvereniging Rover wil dat de spitstrein tussen Harderwijk en Utrecht snel terug moet komen. Rover zegt verder onaangenaam verrast te zijn dat er nog geen groen licht is voor de eerste stap: de terugkeer van de spitstreinen tussen Harderwijk en Amersfoort. Vanwege personeelstekorten werden de extra spitstreinen tussen Harderwijk en Amersfoort eind 2022 tijdelijk geschrapt. Eind dit jaar zouden de treinen weer moeten gaan rijden. Dit is ook onderdeel van het nieuwe contract tussen NS en de overheid dat op 1 januari 2025 ingaat. Tot verbazing van Rover wordt de terugkeer van de treinen geblokkeerd door een discussie over de veiligheid van de spoorwegovergangen, waar steeds meer auto’s zijn gaan rijden.

Meer auto’s
Rover is onaangenaam verrast. “Het is niet heel vreemd dat er meer auto’s zijn gaan rijden op de Veluwe, zonder deze spitstreinen is de reistijd tussen Harderwijk en Utrecht bijna een kwartier langer en de treinen puilen uit”, stelt Rover-directeur Freek Bos. “Juist de terugkeer van de spitstreinen maakt de trein weer interessanter waardoor er minder auto’s hoeven te rijden. Dit traject is veel te druk om het slechts met twee treinen per uur te stellen!”. Rover wil daarom ook dat er snel een besluit wordt genomen over de realisatie van een keerspoor in Harderwijk. Hierdoor zou het mogelijk worden de hele dag elk kwartier te rijden tussen Harderwijk en Utrecht.

Veiligheid
Rover benadrukt de veiligheid van spoorwegovergangen ook van belang te vinden. Over de veiligheid door terugkeer van de spitstreinen maakt Rover zich echter geen zorgen: “deze treinen hebben al jarenlang gereden zonder problemen en op andere trajecten met spoorwegovergangen rijden veel meer treinen”, aldus Freek Bos.

Bron: Treinreiziger.nl

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *