Restaurants uit Harderwijk en Nijkerk nieuw in prestigieuze Michelingids

Twee restaurants uit onze regio zijn nieuw in de prestigieuze Michelingids. De Salentein in Nijkerk en Ratatouille in Harderwijk maken daarmee binnenkort mogelijk kans op een Michelinster.

Restaurant De Salentein in Nijkerk
Landgoed de Salentein is opgericht door Mijndert Pon, één van de meeste succesvolste Nederlandse ondernemers. Maar de geschiedenis van het landgoed voert terug naar de 16e eeuw wanneer de ‘Heren van Groot Vaneveld’ een bescheiden boerderij, uitbouwen tot een aanzienlijke hofstede. Dit vormt de aanzet voor vier eeuwen aan verdere uitbreidingen en verfraaiingen van het pand, dat vanaf dat moment door diverse adelijke families bewoond wordt. Er worden landerijen aan toegevoegd, bos aangeplant en de voorgevel van het huis wordt verrijkt met torens en kantelen. Pon raakte bijna 30 jaar geleden in de ban van Argentinië, kocht er een oude finca en plantte er druiven om wijn van te maken. Tegenwoordig staat Salentein naast wijn voor het vlees van eigen runderen, granen, maïs, soja en fruit. Dit alles komt samen op het landgoed in Nijkerk.

Restaurant Ratatouille in Harderwijk
Eigenaar Gerwin was al sinds zijn 16e in keukens te vinden en al snel belandde hij in de Mandenmaker. Die werd in 2004 overgenomen door Meesterkok Wim Zwaart die met Tina “Ster” Restaurant Olivio bestierden en deze zaak omtoverden tot Bistro Ratatouille. Gerwin werkte in Olivio, daarna de Basiliek en toen weer terug naar Ratatouille. Inmiddels is hij zelf de Chef in Ratatouille, en bestiert de zaak samen met partner Cindy. Ze leerden elkaar kennen in Ratatouille toen zij daar als leerling gastvrouw werkte. Zij ging zich verder ontwikkelen bij onder andere de Basiliek en de Salentein in Nijkerk.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *