Rolstoelpad in Zandenbos Nunspeet tijdelijk doordeweeks afgesloten

Het rolstoelpad in het Zandenbos in Nunspeet wordt per vandaag, 28 maart, tijdelijk doordeweeks afgesloten, meldt Staatsbosbeheer. Er worden werkzaamheden uitgevoerd om de kwaliteit van het geasfalteerde pad te verbeteren. De natuurorganisatie verwacht dat het werk eind april klaar is.

De werkzaamheden houden in dat slechte plekken in het asfalt verwijderd worden en vervolgens dichtgemaakt worden met klinkers. Staatsbosbeheer verwacht drie weken nodig te hebben voor de werkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden zal het pad in de weekenden wel open zijn.

Kwaliteit

De kwaliteit van het rolstoelpad is de afgelopen jaren aanzienlijk achteruit gegaan, stelt Staatsbosbeheer. De oorzaak daarvan zijn boomwortels die doorgroeien, dikker worden en daardoor het asfalt omhoog drukken. Dit veroorzaakt scheuren in het asfalt, waardoor het pad steeds minder goed begaanbaar wordt. Bovendien werkt ook vorst de kwaliteit van het pad tegen. Doordat er water in de scheuren staat dat bevriest en uitzet worden de scheuren steeds groter. Door deze scheuren aan te pakken hoopt Staatsbosbeheer het rolstoelpad weer voor iedere gebruiker goed toegankelijk maken.

Bron: RTV Nunspeet

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *