Rubriek Vrijwilligersbijdrage website gemeente Putten wordt Activiteitenkalender

Verenigingen/vrijwilligersorganisaties in Putten kunnen vanaf 1 januari 2018 hun activiteiten of evenementen aanmelden via een digitaal formulier op de website.

Het formulier kan ingevuld worden via www.putten.nl/activiteiten. De gemeente Putten publiceert deze activiteiten in de nieuwe rubriek Activiteitenkalender op de gemeentelijke informatiepagina en op de welkomstborden.

Voor het aanleveren van de activiteiten/evenementen wordt het maximale aantal tekens van de welkomstborden aangehouden (6 regels x 16 tekens). Het gaat om vermelding van de naam van het evenement, dag en datum, begin- en eindtijd, locatie, webadres of Facebookpagina en eventueel aanvullende informatie.

Voorwaarden

  • Het moet gaan om (bijzondere) activiteiten van verenigingen en organisaties (in of uit Putten) die werken met vrijwilligers of om evenementen met een recreatief en/of cultureel doel.
  • De activiteit/het evenement moet goed toegankelijk zijn voor alle inwoners/bezoekers van Putten.
  • De activiteit of het evenement mag niet commercieel zijn.
  • Waar nodig moet de vergunning in orde zijn.

De nieuwe rubriek Activiteitenkalender vervangt de rubriek Vrijwilligersbijdrage. Vanaf april 2011 konden verenigingen en vrijwilligersorganisaties een stuk tekst met foto aanleveren voor de rubriek Vrijwilligersbijdrage. In de praktijk blijkt dat tegenwoordig vrijwel alle aangeleverde teksten ook in de lokale/regionale media worden gepubliceerd. Bovendien zetten veel organisaties social media (Twitter en Facebook) in. Hierdoor krijgen de activiteiten veel bekendheid en ontbreekt de noodzaak om deze activiteiten ook uitgebreid via de gemeentelijke informatiepagina te publiceren.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *