Ruiming van algemene graven in Ermelo

Vanaf april 2023 gaat de gemeente Ermelo algemene graven ruimen op de gemeentelijke begraafplaats Koningsvaren. Voor het ruimen van graven respecteert de gemeente een grafrusttermijn van 20 jaar. Deze termijn is voor de te ruimen graven voorbij. Ook ruimt Ermelo graven voor bepaalde tijd, waarvan de rechthebbende heeft aangegeven het grafrecht niet te willen verlengen.

Ermelo: ‘we bereiden het proces zorgvuldig voor’

Bij het ruimen of herbegraven van stoffelijke resten spelen emoties een grote rol. Daarom zegt Ermelo dit proces zo zorgvuldig mogelijk voor te bereiden. Alle nabestaanden en belanghebbenden die bij de gemeente bekend zijn, krijgen een bericht over de ruiming. Ermelo informeert hen over de verschillende mogelijkheden na de ruiming van het graf. Helaas zijn er ook belanghebbenden die de gemeente niet kan vinden. Voor hen plaatst de gemeente Ermelo bordjes bij de te ruimen graven, met de oproep zich te melden. Ook komt er een mededeling over op het publicatiebord bij de ingang van de begraafplaats.

Kiezen voor herbegraven, cremeren of verzamelgraf

Nabestaanden krijgen de vraag wat zij willen dat er met de stoffelijke resten gebeurt. Zo kan de overledene worden herbegraven in een particulier graf, of worden gecremeerd. Ook kan de nabestaande ervoor kiezen het gedenkteken van een graf te houden. Als niet wordt gekozen voor cremeren of herbegraven in een particulier graf, krijgen de stoffelijke resten een plek in een algemeen verzamelgraf op de gemeentelijke begraafplaats. In een verzamelgraf worden meerdere overledenen op dezelfde plek begraven. De gemeente zorgt voor een gedenkteken bij het verzamelgraf.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.