S.D.C. Putten – F.C. Kazanka 1-4

S.D.C. Putten speelde vrijdagavond een oefenwedstrijd tegen het Russische F.C. Kazanka.
Deze club is in Nederland meer bekend onder haar vorige naam Dynamo Moskou.
F.C. Kazanka wilde alleen op natuurgras spelen.

Het veld bij S.D.C. Putten waar vorige week de wedstrijd S.D.C. Putten -Feijenoord op plaats vond en afgelopen weekend de wedstrijd AJAX – Nordsjaelland op werd gespeeld dreigde wat te zwaar belast te worden, wanneer ook deze wedstrijd hierop zou worden gespeeld, daarom werd uitgeweken naar het terrein van v.v. Stroe.

In de eerste helft was S.D.C. Putten de bovenliggende partij. De Puttenaren hadden meer balbezit en waren ook gevaarlijker voor het doel. Op slag van rust werd dit ook tot uitdrukking gebracht in de score. Jurian van den Brink ondernam een prima rush aan de linkerkant van het veld.
Bij de achterlijn aangekomen behield hij het overzicht en legde goed terug op de meegekomen Rob Knul. Knul schoot vanaf de rand van het strafschopgbied raak en scoorde zijn eerste doelpunt in Puttense dienst.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. F.C. Karanza had behoorlijk wat nieuwe spelers ingebracht en het leek erop, dat het niveau van deze spelers hoger was dan het niveau van de spelers die de eerste helft acteerden.
Het tempo werd opgeschroefd en S.D.C. Putten werd teruggedrongen op eigen helft. Na ongeveer een uren spelen werd er een overtreding gemaakt in het Puttense strafschopgebied en ging de bal op de stip. De nr.20 van F.C. Kazanka meldde zich en liet doelman Joris ten Bolscher kansloos.

In het verloop van de 2e helft bouwden de Russen de score uit tot 1-4. S.D.C. Putten kreeg ook nog wel een aantal scoringsmogelijkheden via Kevin van der Vlag, Wilbert Thomassen en Tim Schep, maar gescoord werd er niet meer.

Met deze wedstrijd werd het eerste deel van de voorbereiding afgesloten. Maandag 30 juli beginnen de Puttenaren aan het tweede deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen.