Schade aan openbare ruimte Nunspeet rond jaarwisseling vergelijkbaar met vorig jaar

Afgelopen jaarwisseling verliep in gemeente Nunspeet zonder grote incidenten. De aangerichte schade aan de openbare ruimte is vergelijkbaar met vorig jaar. De kosten van de schade bedragen ongeveer €5.500,-.

In Nunspeet is er voor zo’n €3.850,- schade aangericht onder andere aan de skatebaan, enkele verkeersborden en straatkolken (putten). In Elspeet is voor €1.650,- schade geconstateerd. Ook daar is deze schade voornamelijk aan verkeersborden, prullenbakken en straatkolken. In Hulshorst en Vierhouten is geen schade aangericht.

Prima jaarwisseling

Burgemeester Céline Blom is opgelucht. “Ik ben blij dat we kunnen terugkijken op een prima jaarwisseling,” reageert ze. “Alhoewel het bedrag relatief gezien mee valt, is elke aangerichte schade natuurlijk onnodig en te veel. Wat mij betreft gaan we volgend jaar voor een schadebedrag van nul euro.”

Lager dan vorige jaren

Het schadebedrag van €5.500,- is aanzienlijk lager dan voorgaande jaarwisselingen. Tijdens Oud en Nieuw 2020-2021 werd er voor ongeveer €35.000,- euro aan schade aangericht in de openbare ruimte door illegaal vuurwerk. Het jaar daarna, in 2021-2022, lag de schade met zo’n €46.100,- nog hoger. De daaropvolgende jaarwisseling verliep rustiger. De schade van €5000,- was dat jaar nog iets lager dan die van de recente jaarwisseling. Ook toen noemde burgemeester Blom elke schade “onnodig en te veel”.

Bronnen: RTV Nunspeet / gemeente Nunspeet

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *