Scholen ten strijde tegen textielafval, Bernhardschool in Ermelo doet ook mee

Een spijkerbroek met gaten, oude hoeslakens of handdoeken en te kleine truien. Heeft u oud en kapot textiel in huis? Dan kunt u dit aanbieden tijdens de Textiel Race die start op 16 maart. De Textiel Race is een wedstrijd tussen tien scholen om zoveel mogelijk oud textiel op te halen. In Ermelo gaan de leerlingen van de Bernhardschool vier weken lang de strijd aan tegen textielafval.

Leerlingen zamelen textiel in

Tijdens de race leren kinderen en hun omgeving over onderwerpen als consuminderen, de impact van het maken van textiel op mens en milieu, reparatie, hergebruik en recyclen. Na een gastles op 16 maart zijn de scholieren klaar om hun steentje bij te dragen aan een duurzaam Nederland. Dit doen ze door de komende weken zoveel mogelijk oud en kapot textiel in te zamelen of te repareren.

Helpt u mee?

Woont u in de buurt van de school en wilt u meehelpen bij het inzamelen van textiel? Dan kunt u tussen 20 maart en 13 april gemakkelijk en gratis textiel thuis laten ophalen. Meld uw oude textiel online aan op de website van de Textielrace.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *