Schriftelijke vragen CDA aan provincie inzake vertraagde uitbreiding transformatorstation

Het CDA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het Gelderse provinciebestuur naar aanleiding van een artikel in de Harderwijker Courant over de vertraagde uitbreiding van een transformatorstation. Voorwaarde voor de uitbreiding is, volgens de Courant, dat twee nabijgelegen sportvelden een jaar lang niet mogen worden bemest. De uitbreiding werd tot nu toe geblokkeerd door de stikstofproblematiek.

De uitbreiding van het transformatorstation is van groot belang voor de elektriciteitsvoorziening van de regio Noord-Veluwe. Het CDA is dan ook verbaasd dat deze simpele oplossing zo lang op zich heeft laten wachten. “We vinden het ongelooflijk dat het zo lang heeft geduurd. Juist op de Veluwe, waar zo veel uitdagingen samenkomen, zijn pragmatische en juridisch houdbare oplossingen nodig,” aldus Daisy Vliegenthart, fractievoorzitter van het CDA in de Gelderse Provinciale Staten.

Het CDA wil van het college weten hoe zij ervoor kunnen zorgen dat er in de toekomst sneller tot dit soort oplossingen gekomen kan worden.

Bron: RTV Nunspeet

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *