Schuur verwoest na grote uitslaande brand in Putten

Een stal aan de Nijkerkerstraat in Putten is zaterdagmiddag verwoest door een grote uitslaande brand. Ook een tweede aangrenzende schuur werd getroffen, maar deze kon voor een groot deel behouden blijven. De rook die vrijkwam, leverde geen gevaar voor de omgeving op. Er wordt onderzoek gedaan naar mogelijk vrijgekomen asbest. Er vielen geen gewonden.

De eerste meldingen van de brand kwamen iets na 17:30 uur binnen. In eerste instantie woedde het vuur in een leegstaande stal van 50×16 meter. De brandweer schaalde al snel op naar ‘grote brand’. Meerdere voertuigen werden opgeroepen. Hoe het vuur in de stal heeft kunnen ontstaan, is op dit moment nog niet bekend. Al vrij snel bleek dat de leegstaande schuur niet meer te redden was. Deze is verloren gegaan.

De Adviseur Gevaarlijke Stoffen gaat volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland onderzoek verrichten naar de mogelijke aanwezigheid van asbest bij de afgebrande schuur.

Vlakbij de brandende stal vloog even later ook nog een tweede schuur in brand. Het ging om een schuur met een rieten kap. Er werd geprobeerd te voorkomen dat ook die stal verloren zou gaan door de vlammen. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland laat weten dat de brandweer in die missie is geslaagd. ,,Er is zeker schade, maar het is gelukt die schuur voor een groot deel te behouden.”

De brand veroorzaakte een flinke rookontwikkeling. De rook had echter geen gevolgen voor de directe omgeving. Iets voor 19:00 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven.

Foto: 112 persfotografie

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *