Sparta Nijkerk onderuit tegen slecht spelend ADO Den Haag

Sparta Nijkerk leek in de eerste ronde van de KNVB beker op weg naar een stunt tegen ADO den Haag. Op de eigen Ebbenhorst was de ploeg van Eric Speelziek de gehele wedstrijd de betere, maar verloor uiteindelijk met 0-2. Tot twee keer toe werd een bal van de lijn gehaald waaronder een poging van Bryan Burgerhout. Ook schoot Maurice de Ruiter op de keeper. ADO zette daar één grote kans tegenover, maar die werd gestopt door keeper Manuel Hoogewoning. Het bleef tot de rust doelpuntloos. In de tweede helft was een goed spelend Sparta te zien en een slordig spelend ADO. De ploeg uit Den Haag kwam veertien minuten voor het einde aan de leiding via een doelpunt van Thomas Verheijdt. Even later werd het zelfs 0-2 via Rottier.