Spectaculaire opening Hanzejaar in Harderwijk op 8 en 9 april

In 2023 wordt het Hanzejaar georganiseerd. Na de officiële opening op 1 april in Kampen is het een week later de beurt aan Harderwijk. Met het spectaculaire project ‘Keys of Light’ wordt de Markt omgetoverd tot een plek van samenkomst en verwondering.

In samenwerking met ontwerpbureau Mr. Beam, dat gelauwerde producties over de hele wereld realiseert, wordt de Hanze tot leven gebracht. ‘Keys of Light’ is een interactief lichtkunstwerk waarbij je door het spelen van een piano, je eigen unieke licht- en projectieperformance creëert. Zodra de eerste noot van het optreden klinkt, verschijnen er op het Oude Stadhuis projecties waarbij iedere muzieknoot een visueel element uit de Hanzeperiode representeert.

Belangrijk onderdeel van het project zijn de muzikale optredens van getalenteerde pianisten. De beelden en muziek worden ondersteund door een vertelling van persoonlijke verhalen, in relatie tot de Hanzetijd. Het programma is samengesteld vanuit de Hanzethema’s ‘internationaal’, ‘openstaan voor anderen’ en ‘verbinding’. Met ‘Keys of Light’ biedt Stad als Podium een podium voor lokaal talent en een collectieve beleving voor de stad! 

Op 8 en 9 april gaat de zon rond 20.30 uur onder en zal het plein langzaam donker worden. Het officiële programma start om 21.15 uur. Na de optredens worden pianisten, hobbyisten en enthousiastelingen uitgenodigd om zelf plaats te nemen achter de piano.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *