Spelregels kleedjesmarkt Koningsdag 2023 Harderwijk

Op donderdag 27 april wordt ook in Harderwijk Koningsdag gevierd. Tijdens de kleedjesmarkt kan men tweedehandse spullen kopen en verkopen. Hieronder leest u de spelregels voor het verkopen van spullen op de kleedjesmarkt.

Kleedjesmarkt
De kleedjesmarkt start op donderdag vanaf 6.00 uur. U kunt vanaf woensdag om 18.00 uur een plekje innemen. U mag alleen achter de oranje krijtstrepen in de straten een kleedje leggen. Daarbuiten is dit niet toegestaan. Dit in verband met de doorgang van hulpverleningsvoertuigen. Op de Boulevard is de kleedjesmarkt niet toegestaan.

De rijbanen zijn niet bestemd voor de kleedjes en moeten bereikbaar zijn voor hulpdiensten bij calamiteiten.

Vergunninghouders
Op de Vischmarkt zijn kraampjes wel toegestaan. Vergunninghouders ​krijgen een plek toegewezen op de Vischmarkt. ​Het is niet toegestaan om op deze plekken te staan. De vergunning wordt door de gemeente via de Oranjevereniging verstrekt.

Wat mag niet?
– Etenswaren en (fris)dranken verkopen, tenzij u daar een vergunning voor heeft.
– Levende dieren verkopen.
– Spullen door winkeliers verkopen, tenzij ze daar een vergunning voor hebben.
– Verkoopwagens plaatsen, tenzij ze daar een vergunning voor hebben.
– Spijkers/pennen in de grond slaan.

Kom op de fiets!
Tijdens de viering van Koningsnacht en Koningsdag komen veel mensen met de fiets naar de binnenstad. U kunt uw fiets op de plaatsen stallen:

bij de Hogeweg/Kuipwal, op de Smeepoortstraat bij de Bloemenkiosk, bij de Houtwalgarage, op de Scheepssingel en bij de stadsmuur Stille Wei; op de parkeerplaats P2, tegenover Veluvia is een vrije ruimte voor veel fietsen en op het Kerkplein is voldoende ruimte voor het parkeren van fietsen.
Het plaatsen van fietsen in de Hondegatstraat en buiten de Bruggepoort is niet toegestaan.

Opruimen
Na afloop of bij vertrek van de kleedjesmarkt om 16.00 uur kunt u de niet verkochte spulletjes en eventueel afval in de vuilcontainers plaatsen. Het is niet de bedoeling om de spullen uit uw huis aan te bieden en van het grof vuil af te komen. Daarvoor kunt u bij het Milieupark terecht.

Extra toezicht
In de hele binnenstad controleren politie, Stadstoezicht, gemeente, parkeerwachten en brandweer of iedereen zich aan de spelregels houdt. De brandweer controleert vooral op het vrijhouden van de toegangs- en vluchtwegen en op brandveiligheid. Iedere deelnemer dient de aanwijzingen van politie, brandweer en organisatie op te volgen.

Het deelnemen aan de kleedjesmarkt geschiedt geheel op eigen risico. De Oranjevereniging kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de kwaliteit en verkooptransacties op de kleedjesmarkt. Samen kunnen wij aan de veiligheid werken. Wij wensen u een fijne en feestelijke dag toe.

Zie ook:
Oranjevereniging Harderwijk
https://www.oranjeverenigingharderwijk.nl/

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *