Sportbedrijf Nunspeet krijgt ruim €180.000 extra van gemeente Nunspeet

Sportbedrijf Nunspeet, beheerder en exploitant van de gemeentelijke binnensportaccomodaties, krijgt een aanvullende bijdrage van ruim €180.000 van gemeente Nunspeet om een gat in de begroting te dekken. Het negatieve resultaat op de begroting ontstaat door frictie- en overgangskosten van De Brake naar de nieuwe Sporthal de Wiltsangh.

De kosten voor het Sportbedrijf ontstaan onder andere doordat er lagere inkomsten worden verwacht, aangezien de bowlingbanen verdwijnen en de horeca naar verwachting minder geld in het laatje zal brengen. Bovendien komen er ook extra kosten kijken bij de verhuizing doordat er een sportparkmanager wordt ingeschakeld en het bedrijf te maken krijgt met afschrijvingslasten voor de implementatie van nieuwe apparatuur en bedrijfsmiddelen zoals de inrichting van het kantoor, entree en horeca.

Soepele overgang

Door de eenmalige bijdrage wordt de begroting van het Sportbedrijf weer sluitend gemaakt en hoopt de gemeente een soepele overgang van De Brake naar De Wiltsangh te realiseren. De Wiltsangh zal op 23 maart de deuren openen voor sport- en recreatiepubliek.

Bron: RTV Nunspeet

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *