Stadsidee 2022 Harderwijk: Frisbee Golf

Met 31% van de stemmen is Frisbee Golf (Disc Golf) het winnende Stadsidee 2022, zo meldt de gemeente Harderwijk. Met de uitvoering van het idee realiseert initiatiefnemer Robbert Heek een plek voor Disc Golf. Robbert Heek: “Het wordt gespeeld zoals het traditionele golf. In plaats van het slaan van een bal gebruikt de speler een disc, om vanaf de tee richting de metalen basket te werpen. Disc Golf is een toegankelijke sport voor iedereen; een veilige en gezellige sport. Om te starten heb je alleen een disc nodig. Leuk voor spelers en omstanders.”

Twee winnende ideeën

Dit jaar zijn er twee winnende ideeën. Het beschikbaar gestelde budget voor het Stadsidee is voldoende om ook de nummer 2; een avontuurlijk speel boomhut (19% van de stemmen) te realiseren. Het idee van Annabel en Kaya Den Hertog -een boomhut in het Vondelpark in Harderwijk- moet zorgen voor meer kinderen die buiten spelen. De bouw zal een samenwerking zijn tussen een organisatie die groen aanlegt en onderhoud en de ouders uit de wijk.

De initiatiefnemers van de twee ideeën kunnen nu samen met de gemeente aan de slag om hun idee te realiseren. Het toegezegde bedrag van in totaal 45.000 euro is hiervoor beschikbaar. 

Het Stadsidee

Het Stadsidee daagt inwoners uit ideeën aan te dragen om de openbare ruimte te verbeteren. Het is een initiatief van de gemeente Harderwijk bedoeld om inwoners de mogelijkheid te geven bij te dragen aan de inrichting van hun leefomgeving. Inwoners van de gemeente Harderwijk konden van 10 juni tot en met 6 juli via www.stadsidee.nl kiezen uit 9 ideeën. Allemaal bedoeld om buurt, wijk of stad mooier of leefbaarder te maken.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.