Start wegwerkzaamheden N303 Ermelo – Harderwijk op 27 maart

Provincie Gelderland voert tussen maandag 27 maart en half juni 2023 groot onderhoud uit aan de N303 tussen Ermelo en Harderwijk. Het werk vindt plaats aan de N303 vanaf de kruising Slingerbos tot en met de rotonde Burgemeester van Boeijenplein. Naast het onderhoud van het asfalt verbetert de provincie de verkeersveiligheid. Tijdens de werkzaamheden is afrit 12 van de A28 afgesloten van 27 maart tot en met 2 juni.

Maatregelen
Om de verkeersveiligheid te verbeteren, voegt de provincie bij de kruising Slingerbos een rechtsafstrook toe en worden de verkeerslichten vervangen. Op de middengeleider tussen de A28 en de rotonde Burgemeester van Boeijenplein plaatsen we lage beplanting.

Werkzaamheden riool Oranjelaan
Tegelijk met het groot onderhoud aan de N303 voert de gemeente Harderwijk werkzaamheden uit om het riool onder de Oranjelaan te verbeteren. Het gaat om de Oranjelaan vanaf het kruispunt met Engelserf tot en met de rotonde Burgemeester van Boeijenplein.

Omleidingen
Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren is het noodzakelijk om afrit 12 Ermelo van de A28 van maandag 27 maart 2023 tot en met vrijdag 2 juni 2023 af te sluiten. Verkeer wordt omgeleid met borden om naar de eerstvolgende afrit, via de Groene Zoomweg – Spijkweg – Afrit Harderwijk Zuid (11) – A28 – Afrit Harderwijk (13). Fietsers worden omgeleid met behulp van borden via Groene Zoomweg – Beneluxpad – Beneluxlaan en de Slingerbos.

Samen overlast verminderen
Bij het werken aan de weg doet provincie Gelderland er alles aan om de overlast zo min mogelijk te laten zijn. Maar hinder is niet te vermijden. De periodes van afsluitingen en het gebruik van omleidingsroutes worden zo kort mogelijk gehouden. Met als resultaat een mooie nieuwe weg met verkeer dat vlot en veilig doorstroomt. De provincie roept weggebruikers op om zich aan de omleidingsroutes te houden, geen sluiproutes te gebruiken, aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars op te volgen, zich aan de maximum snelheid te houden en op te letten met fietsers (schoolgaande jeugd) en wandelaars.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *