Staten spreken binnenkort over rapport KPMG in onderzoek naar handelen van John Berends

Het onderzoek naar het handelen van commissaris van de Koning John Berends is bijna afgerond. De bespreking van het eindrapport door Provinciale Staten zal naar verwachting plaatsvinden in week 25 (17-23 juni 2024).

Voortgangsbericht
Dat staat in het 5e voortgangsbericht van de Commissie begeleiding onderzoek. Daarin staat ook dat de commissie KPMG heeft verzocht ernaar te streven, rekening houdend met wat mogelijk is vanuit de zorgvuldigheidsvereisten in dit onderzoek, aan het eind van volgende week te rapporteren. Vervolgens zal de commissie een advies uitbrengen over de wijze van behandeling van het rapport.

Daarna volgt er een extra vergadering met de Gelderse politiek. De cruciale vraag die dan beantwoord moet worden: heeft CDA-er Berends zich schuldig gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag, en heeft hij daarmee een integriteitscode geschonden. Berends werd na de zomer in De Gelderlander beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag, hijzelf ontkent dat en heeft zijn functie neergelegd in afwachting van de uitkomst van het onderzoek.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *