Straatnamencommissie Barneveld doet ideeën op over vrouwennamen

De straatnamencommissie in de gemeente Barneveld doet ideeën op over namen van belangwekkende vrouwen voor de gemeente Barneveld. Die namen kunnen gebruikt worden voor nieuwe straten. Enkele jaren geleden constateerde de gemeenteraad dat er maar heel weinig vrouwennamen worden gebruikt. Een motie van Pro ’98 om hier actief in op te treden is door de rest van de gemeenteraad ondersteund.

De straatnamencommissie wil graag een lijst met bruikbare namen opstellen. Hieruit kan dan in de toekomst geput worden als er een nieuwe straatnaam gekozen wordt. Inwoners konden tijdens een bijeenkomst met de leden van de commissie in gesprek. Er was ook de mogelijkheid om per mail suggesties aan te leveren. Daar is al flink gebruik van gemaakt en verschillende voorstellen zijn ingediend. Overigens is hierbij wel van belang om te melden, dat de te vernoemen persoon niet meer in leven mag zijn bij vernoeming.

Suggestie?

De commissie is nog op zoek naar meer suggesties om een goede groslijst voor de toekomst vast te kunnen stellen. Personen die een suggestie hebben, kunnen deze sturen naar straatnamencommissie@barneveld.nl.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *