Streekbezoek van koninklijk paar aan Gelderse Vallei start in Nijkerk

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen donderdag 31 augustus een streekbezoek aan de Gelderse Vallei. Het koninklijk paar bezoekt de gemeenten Nijkerk, Barneveld, Scherpenzeel, Ede en Wageningen.

Rode draad in het bezoek zijn de transformaties die de streek ondergaat. De Gelderse Vallei, bestaande uit veen- en zandgronden, is uitgegroeid tot een toonaangevende Foodvalley. De vijf gemeenten onderzoeken ook hoe zij het industrieel en natuurhistorisch erfgoed in de streek kunnen behouden door het nieuwe bestemmingen en functies te geven. Daarnaast zorgt het vrijwilligersleven en de sport in de regio voor versterking van sociale verbindingen. Tijdens het streekbezoek komen deze thema’s aan bod.

Het Appelpad
Het streekbezoek start in de gemeente Nijkerk bij het Appelpad. Dit klompenpad ligt in het buitengebied van Nijkerk. Paden die vaak al eeuwenlang bestaan maar hun oorspronkelijke functie verloren hebben, krijgen een nieuwe bestemming als wandelroute voor natuurliefhebbers. Het koninklijk paar spreekt tijdens een wandeling door dit historische cultuurlandschap met vrijwilligers die het pad onderhouden, met een agrarisch ondernemer over het grondgebruik en met de landgoedeigenaar over het beheer van het gebied.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *