Subsidie voor klimaatadaptieve en biodiverse maatregelen voor inwoners Zeewolde

Inwoners van -de bebouwde kom van- Zeewolde kunnen vanaf nu subsidie aanvragen voor klimaatadaptieve en biodiverse maatregelen. Dit zijn maatregelen die helpen om regenwater op te vangen en/of te hergebruiken en maatregelen die zorgen voor meer groen in de omgeving. Bijvoorbeeld groene daken op huizen en schuren en regentonnen en -zuilen. Het klimaat verandert. Er zijn vaker hevige regenbuien en langere periodes van droogte. Dit kan overlast veroorzaken, zoals wateroverlast, hitte en droogte.

Daarom moeten we onze omgeving aanpassen aan het veranderende klimaat. Meer groen op en rond onze woningen helpt om het regenwater beter op te vangen en zorgt voor verkoeling tijdens hitte.

Aanvragen subsidie
Mensen met een koop- en huurhuis kunnen subsidie aanvragen. Ook kan men, samen met buren of buurt een aanvraag doen. Daarmee kan men mogelijk een hoger subsidiebedrag ontvangen. De subsidie is aan te vragen via de website van provincie Flevoland. Hier is ook meer informatie te vinden over de voorwaarden voor subsidie.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *