Supermarkten worden gek van statiegeldblikjes

Graaien in plakkerige boodschappentassen en lange rijen voor het recycleapparaat: plastic flesjes en blik inleveren vraagt wat moeite. Bovendien hebben de automaten regelmatig een storing, meldt omroep Gelderland. De frustratie bij supermarkteigenaren en vakkenvullers loopt hoog op. Supermarktmanager Jan Vlijm uit Nijkerk wordt gek van de vele storingen en het vastlopen van de emballage automaat voor blikjes en flesjes van fabrikant Tomra uit Apeldoorn. Sinds de aanschaf van het inzamelapparaat heeft hij haast een abonnement op de storingsdienst.

Volgens Vlijm moet de machine soms wel zes keer per dag schoongemaakt worden. Ook de consumenten vindt het inleveren en de storingen een gedoe. ”Als er eenmaal een deukje in zit, dan werkt het apparaat al niet”, zegt een vrouw die haar emballage in wil leveren.

De oplossing ligt ook bij de consument, vindt Vlijm. Want als de blikjes schoon worden ingeleverd, zou dat een hoop schelen. Omroep Gelderland heeft de klachten over de apparaten voorgelegd bij de Apeldoornse fabrikant Tomra, maar die kon nog niet reageren.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *