Tegeltaxi haalt tuintegels gratis op in o.a. Ermelo en Harderwijk

Wie in onze regio tuintegels wil vervangen door groen, kan vanaf juni de tegels gratis laten ophalen door de tegeltaxi. Met deze taxi stimuleren gemeenten hun inwoners om hun tuin groener en duurzamer te maken. Inwoners die gebruik willen maken van de tegeltaxi kunnen zich aanmelden voor één van de ophaaldagen.

Vervang tuintegels door groen

De tegeltaxi is onderdeel van het NK Tegelwippen, dat duurt van 21 maart tot 31 oktober. Tijdens deze landelijke wedstrijd gaan gemeenten de strijd aan om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Inwoners kunnen hun gewipte tegels doorgeven via Veluwe Duurzaam. Daarmee komen er zoveel mogelijk stenen op de teller van elke gemeente.

Voordelen van een groene tuin

Tegels vervangen door groen, geeft veel voordelen. Zo blijft het ’s zomers koeler in de tuin. Daarnaast trekt een tuin met planten, bomen en bloemen insecten en vogels aan. Dat is goed voor de biodiversiteit. Als er ook regenwater wordt opgevangen in een tuin, blijft de bodem langer vochtig. Daardoor voeden planten zich beter. Inwoners die hun tuin groener maken of regenwater opvangen, kunnen subsidie aanvragen via Veluwe Duurzaam.

Aanmelden voor tegeltaxi

Inwoners die tegels willen vervangen door groen kunnen zich aanmelden via de website van Veluwe Duurzaam.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.