Tegeltaxi Harderwijk haalt tuintegels gratis op

De gemeente Harderwijk doet mee aan het NK Tegelwippen. Inwoners worden gestimuleerd om hun tuintegels te vervangen door groen. Daarnaast kunnen ze op 19 juni een gratis tegeltaxi reserveren. Voor meer informatie en het reserveren kan men terecht op de pagina nktegelwippen.

Door tegels te vervangen door planten zorgt men voor een prettige en gezondere leefomgeving. Dat geldt ook voor insecten, vogels en egels.  Een groene tuin is tijdens hittegolven veel koeler. Én een slim ingerichte groene tuin, is veel makkelijker te onderhouden. En uit onderzoek blijkt dat een groenere leefomgeving een positief effect heeft op onze mentale gezondheid.

Subsidie voor de tuin

Met maatregelen in de tuin blijft een tuin bij hoge temperaturen koeler en voorkomt men wateroverlast na een flinke hoosbui. Voor deze en andere maatregelen kan men subsidie aanvragen via de Stimuleringsregeling.

NK Tegelwippen

De tegeltaxi is onderdeel van het NK Tegelwippen. Het NK is van 21 maart tot 31 oktober 2023. Tijdens deze landelijke wedstrijd gaan 150 gemeenten de strijd aan om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Er zijn zes ophaalmoment in de periode tot 31 oktober.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *