Textiel Race Noord-Veluwe groot succes

De afgelopen vier weken gingen tien basisscholen uit de gemeenten Ermelo, Putten, Harderwijk, Elburg, Nunspeet en Oldebroek de strijd met elkaar aan. De leerlingen zamelden zoveel mogelijk oud textiel in. Er is in totaal 15.264 kilo oud textiel ingezameld, door álle scholen die meededen. Ook gingen de leerlingen aan de slag om zelf kledingstukken te repareren en te ruilen. In totaal zijn er 630 reparaties uitgevoerd en 7 kledingruils georganiseerd.

Ermelose scholen op 4e en 7e plek

Basisschool Noordermerk uit Noordeinde is met 1714 kilo de winnaar van de Textiel Race. Zij wonnen een schoolreis naar Nemo Amsterdam. In Ermelo deden de Margrietschool en basisschool de Cantharel mee. De Margrietschool staat op de 4e plek en basisschool de Cantharel op de 7e plek.

Duurzamer omgaan met textiel

De Textiel Race spoort de leerlingen aan om duurzamer om te gaan met hun textiel, zoals kleding, schoenen, knuffels, tafellakens en gordijnen. In Nederland gooien we nu nog meer dan de helft van het oud textiel bij het restafval. Hierdoor kan het niet opnieuw gebruikt worden.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.