Textielinzameling Putten

Van maandag 4 tot en met woensdag 6 juni 2018 haalt de gemeente Putten zakken met textiel huis-aan-huis op. U biedt het textiel om 08.00 uur aan op dezelfde dag waarop ook het PMD wordt ingezameld. Voor uw textiel gebruikt u een goed dichtgebonden doorzichtige zak.

Wat mag er in de zakken?
Niet alleen draagbare kleding is welkom. Ook schoenen, kledingaccessoires en overig textiel zijn zeer gewild. Zorgt u er wel voor dat het textiel schoon (verf- en vetvrij) en droog is, anders is het niet bruikbaar.

Het ingeleverde textiel wordt gesorteerd op kwaliteit. Draagbaar textiel wordt opnieuw ter verkoop aangeboden (zowel lokaal als internationaal). Textiel dat niet opnieuw draagbaar is, wordt verwerkt in lappen of vervezelt. Hier worden nieuw garen of nieuwe producten van gemaakt.

Wat mag er niet in de zakken?
Kussen, dekbedden en matrassen kunnen niet worden verwerkt. Deze kunt u tegen betaling aanbieden op het afvalbrengstation.

Vergeten om uw textiel aan te bieden?
Dat is geen probleem. De gemeente heeft bij de supermarkten ook ondergrondse kledingcontainers van Sympany staan. Daar kunt u de zakken ook aanbieden. Deze worden, net als de zakken uit de huis-aan-huisinzameling, gesorteerd en verwerkt bij Sympany in Harderwijk.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *