Themabijeenkoms CVA-Keten Noordwest-Veluwe en Flevoland over hersenbeschadiging

Een beroerte kan iemand zomaar overkomen. We kunnen ons er niet op voorbereiden. Om patiënten en hun naasten mee te nemen in het proces wat er gebeurt na een beroerte, organiseert de CVA-Keten Noordwest-Veluwe & Flevoland op woensdag 10 mei 2023 een informatieavond, meldt ziekenhuis St Jansdal.

Tijdens deze avond speelt theatergroep WirWar een theatervoorstelling die een inkijkje geeft in het dagelijks leven van mensen met een hersenbeschadiging. De avond is voor cliënten die te maken hebben gehad met een beroerte, bloeding of niet aangeboren hersenletsel, voor mantelzorgers, zorgverleners of andere geïnteresseerden.

De gevolgen na een hersenbeschadiging kunnen vaak nog lange tijd voelbaar en merkbaar zijn in het dagelijks leven. “Voor veel mensen is zo’n informatieavond een mooi moment om in contact te komen met lotgenoten”, vertelt Christl Wassenaar, CVA-ketencoördinator. “Lotgenotencontacten, je vragen stellen aan professionals, maar ook genieten van een herkenbare voorstelling of als zorgprofessional in contact komen met collega’s uit het veld; het komt allemaal samen in één avond.”

Informatieavond

Tijdens een gezamenlijk diner voorafgaand aan de theatervoorstelling kunnen zorgprofessionals elkaar ontmoeten. Er is volop tijd om kennis te delen en te netwerken. Het diner start om 17.30 uur en kost € 25,00. Voor cliënten en andere geïnteresseerden start de avond om 19.30 uur met de voorstelling. Na afloop is er ruimte om na te praten. De kosten voor de theatervoorstelling zijn € 15,00 (inclusief hapje en drankje). De avond vindt plaats in de kerkzaal van Sonnevanck in Harderwijk.

Aanmelden voor deze avond kan tot en met 30 april aanstaande via proscoop, zo meldt het St Jansdal.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *