Tien Koninklijke Onderscheidingen in Harderwijk en Hierden

Tijdens de lintjesregen ontvingen tien inwoners van Harderwijk en Hierden een Koninklijke Onderscheiding. Ze werden allemaal benoemd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Van Schaik verraste de gedecoreerden tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Grote Kerk in Harderwijk.

Ank Bos

Mevrouw Ank Bos (68) werd Koninklijk onderscheiden voor haar vrijwilligerswerk bij de Geloofsgemeenschap van de Heilige Catharina te Harderwijk, Stichting de Maretak en Stichting Encounter Nederland. Ze hielp de Maretak te professionaliseren en voor Encouter Nederland organiseert en houdt ze met haar man gespreksavonden en relatieweekenden voor stellen en echtparen.

Joke Stroomberg-Vlietstra

Mevrouw Joke Stroomberg-Vlietstra (82) ontving een Koninklijke onderscheiding voor haar diverse vrijwilligerswerk. Bij de Molenstichting Harderwijk werkte ze 13 jaar als winkelmedewerker en was ze betrokken bij tal van activiteiten. Bij de Zonnebloem, afdeling Harderwijk/Hierden, is ze buddy en ondersteunt ze bij activiteiten. Bij de Hervormde Gemeente Harderwijk Regenboog en KBO afdeling Harderwijk verzorgt ze o.a. de maaltijden.

Tina van Eijsbergen

Mevrouw Tina van Eijsbergen (70) werd Koninklijk onderscheiden vanwege haar vrijwilligerswerk, vooral gericht op ontwikkelingssamenwerking. Ze is medeoprichter van Stichting Alpha Communities Nederland (armoedebestrijding in Mongolië en China) en is actief voor Stichting Baan Phak Phing Nederland (bestrijding van kinderprostitutie en opvang van slachtoffers in gelijknamige instelling). Ook is ze al 35 jaar vrijwilliger bij Christengemeente Sefanja.

Jan uit de Bosch

De heer Jan uit de Bosch (60) kreeg een Koninklijke Onderscheiding voor zijn jarenlange inspanningen als mantelzorger voor zijn moeder én voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk voor Buurtvereniging Hierden, onder meer als penningmeester. De laatste jaren heeft hij zich intensief ingezet voor de verduurzaming van Dorpshuis Hierden.

Paul Combee

De heer Paul Combee (72) werd Koninklijk onderscheiden vanwege zijn vrijwilligerswerk bij de geloofsgemeenschap van de Heilige Catharina te Harderwijk, Bartiméus in Ermelo, Stichting Huis voor de Pelgrim en – sinds 2015 – Stichting Voedselbank Harderwijk. Bij de Voedselbank is hij coördinator logistiek en sinds 2020 ook tweede algemeen coördinator. 

Rob Daamen

De heer Rob Daamen (61) ontving een Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten in politiek en zorg én zijn maatschappelijke activiteiten. Hij werkte bij St Jansdal, was wethouder en is zorgbestuurder. Hij was Raad van Toezicht-voorzitter bij twee zorgorganisaties, vrijwilliger bij de VVD (regio Gelderland) medeoprichter van Netwerk Harderwijk-Hierden en vrijwilliger en bestuurslid van tennisvereniging Strokel. Sinds 2004 is hij actief lid van Rotaryclub en sinds 2021 voorzitter van atletiekvereniging Athlos.

Kees Heij

De heer Kees Heij (71) werd Koninklijk onderscheiden vanwege zijn vele vrijwilligerswerk. Hij was vrijwilliger bij christelijke reisorganisatie Beter Uit, atletiekvereniging Athlos en Fundashon Gideon Curaçao. Hij doet vrijwilligerswerk bij Hervormde Gemeente Harderwijk, Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe, Pastoraal Diaconaal Centrum De Herberg in Oosterbeek, Stichting De Ontmoeting en De Oude Synagoge.

Henk Prophitius

De heer Henk Prophitius (74) is gedecoreerd voor zijn jarenlange inzet als mantelzorger van zijn moeder, schoonzus en kleinzoon. Voor zijn jarenlange inzet – al sinds 1960 – voor muziekvereniging Kunst Na Arbeid (vrijwilliger, bestuurslid en secretaris), waaronder de verbouwing van het verenigingsgebouw na aankoop in 2020. En voor zijn vrijwilligerswerk voor zowel de Nederlandse Hervormde Gemeente Hierden, wijk Frankrijk als voetbalvereniging V.V. Hierden.

Reijer Roelofsen

De heer Reijer Roelofsen (59) ontving een Koninklijke onderscheiding voor zijn vele vrijwilligerswerk. Hij is sinds 2003 voorzitter van IJsclub Volmoed, initiator van de historische scheepshelling Veluvia en initiatiefnemer en bestuurslid van Harderwijk op IJs. Hij is medeoprichter en voorzitter van de Vriendenstichting VVOG en als bestuurslid van VVOG verantwoordelijk voor de facilitaire zaken. Sinds 1996 is hij actief bij de Lionslub Harderwijk en werft hij fondsen voor goede doelen.

Herbert Stroomberg

De heer Herbert Stroomberg (84) werd Koninklijk onderscheiden vanwege zijn diverse vrijwilligerswerk. Bij Molenstichting Harderwijk deed hij 13 jaar lang de voorraadadministratie en bestelde en vervoerde hij artikelen. Samen met zijn eveneens gedecoreerde vrouw Joke verrichtte hij allerlei hand- en spandiensten. Bij de Zonnebloem begeleidt hij hulpbehoevenden bij activiteiten, zoals de bootreizen. Ook is hij vrijwilliger bij de Hervormde Gemeente Harderwijk en bestuurslid bij KBO, afdeling Harderwijk.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *