Tijdelijke maatwerkwoningen in Ermelo

In Ermelo komen vooralsnog twee tijdelijke maatwerkwoningen op het gemeentelijk opslagterrein aan de Zandkampweg. De eerste woning wordt zo snel mogelijk geplaatst zodat deze vanaf 1 juli bewoond kan worden. Hiermee heeft de gemeenteraad begin van het jaar ingestemd. De andere woning wordt geplaatst als het terrein en de leidingen klaar zijn. Direct omwonenden zijn hierover persoonlijk op de hoogte gebracht.

Een maatwerkwoning is een eenpersoons vrijstaande woning op een rustige en prikkelarme locatie. De woning is bestemd voor personen die moeite hebben om in een reguliere woning of in een zorginstelling te wonen, omdat zij hun gedrag niet altijd goed kunnen aanpassen aan de omgeving. Na onderzoek van diverse locaties in de gemeente Ermelo bleek de locatie aan de Zandkampweg het meest geschikt te zijn voor het plaatsen van deze woningen.
Bewoners van maatwerkwoning krijgen zorg en de gemeente houdt toezicht. Ervaringen in andere steden hebben aangetoond dat bewoners van maatwerkwoningen baat hebben bij een stabiele woonplek waar ze de rust en ruimte krijgen voor hun leefwijze. De cliënt stabiliseert en veroorzaakt daardoor geen overlast meer.

Ermelo is niet de enige plaats in de regio waar maatwerkwoningen geplaatst zullen worden. Uitgangspunt is dat in de regio Noord-Veluwe 14 maatwerkwoningen beschikbaar komen voor 1 januari 2019. Met het plaatsen van de maatwerkwoningen voldoet Ermelo aan de regionale afspraken. In Denemarken zijn al maatwerkwoningen voor deze doelgroep sinds 1999. Daar worden maatwerkwoningen ook wel Skaeve Huse genoemd.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *