Tijdelijke sluiting loket Hoevelaken

Tijdens de persconferentie van dinsdag 2 november jl is een aantal coronamaatregelen aangescherpt of uitgebreid. Dit betekent dat de gemeente Nijkerk zich genoodzaakt ziet om het recent geopende loket in Hoevelaken voorlopig weer te sluiten.  Op de locatie in Hoevelaken is het namelijk niet mogelijk om alle recente maatregelen en dringende adviezen van het Rijk en het RIVM op te volgen. De sterke stijging van het aantal nieuwe coronagevallen de afgelopen periode én het niet kunnen opvolgen van het dringende advies 1,5 meter afstand te houden zijn volgens de gemeente Nijkerk redenen om het loket Hoevelaken tijdelijk weer te sluiten.

Landelijke regelgeving bepaalt dat er altijd twee mensen achter het loket moeten werken. De beperkte werkruimte zorgt ervoor dat er geen afstand kan worden gehouden. Dit geldt zowel vóór het loket als achter de balie. De gezondheid en veiligheid van inwoners en medewerkers kan dan ook niet voldoende worden gewaarborgd, zo zegt de gemeente.

Inwoners uit Hoevelaken kunnen vanaf 10 november op afspraak terecht op het stadhuis van Nijkerk. Het maken van een afspraak kan via www.nijkerk.eu of telefonisch via 14033. Wanneer de maatregelen het toelaten, gaat het loket weer open.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *