Toekomstbestendig Wonen Lening Harderwijk opnieuw beschikbaar

Sinds deze week kunnen woningeigenaren in Harderwijk en Hierden opnieuw de Toekomstbestendig Wonen Lening aanvragen. Dit keer is de lening ook beschikbaar voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Met de lening kunnen inwoners hun woning klaarmaken voor de toekomst en energiezuiniger maken, bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen of isoleren van dak, muren of vloer.

De gemeente Harderwijk stelt opnieuw geld beschikbaar voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen. Woningeigenaren en VvE’s die hun huis of gebouw energiezuiniger, levensloopbestendiger of asbestvrij willen maken, sluiten de lening af tegen een aantrekkelijke rente. Het geld kunnen ze bijvoorbeeld inzetten voor het aanbrengen van een traplift, het plaatsen van HR++ glas of het verplaatsen van de badkamer naar de begane grond. Ook asbestverwijdering valt onder de regeling. VvE’s kunnen de lening bovendien gedeeltelijk inzetten voor renovatie en funderingsherstel.

Verschillende leenvormen

Binnen de regeling is er keuze uit verschillende leenvormen, afhankelijk van leeftijd, inkomen, overwaarde van de woning en grootte van de VvE. Voor elke lening geldt dat minimaal één energiemaatregel onderdeel moet zijn van de investeringen. Dat is een maatregel waarmee energie wordt bespaard of opgewekt. Kleine VvE’s kunnen de lening ook afsluiten met NHG-borg voor extra zekerheid.

Investeringen weer binnen handbereik

Door de lening krijgen woningeigenaren en VvE’s de mogelijkheid om de nodige investeringen in hun woning te doen. Ook als ze bijvoorbeeld zelf de financiële middelen niet hebben. In deze tijd van flink gestegen energiekosten en hoge materiaal- en arbeidskosten is dat extra relevant. Wethouder Enklaar van Wonen en ruimtelijke ontwikkeling: “Met deze aantrekkelijke lening komen energiemaatregelen en woningaanpassingen weer binnen handbereik voor woningeigenaren en VvE’s.”

Meer informatie en aanvragen

Wie een Toekomstbestendig Wonen Lening wil aanvragen, heeft een toewijzingsbrief van de gemeente nodig. De aanvraag van de lening start op de pagina Toekomstbestendig Wonen Lening.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *