Uitkomsten onderzoek ‘Geluid bij evenementen’

Elk jaar worden in Ermelo meerdere muziekevenementen georganiseerd. Van kleine evenementen in buurten tot grotere evenementen in het centrum. De afgelopen maanden is onderzocht hoe de inwoners het geluid van evenementen ervaren. Maandag 7 oktober zijn tijdens een informatiebijeenkomst de resultaten gedeeld.

Bijna 1200 mensen vulden de vragenlijst in. Daarvan vinden de meesten dat evenementen belangrijk zijn voor Ermelo. Een deel vindt dat de overlast zoveel mogelijk beperkt moet worden. Ruim de helft heeft geen overlast van muziekevenementen, horeca of activiteiten van buren. Een kwart geeft aan alleen van geluidevenementen overlast te hebben. Daarvan meldt de helft dat dit weliswaar overlast is, maar niet overmatig storend. Evenementen op ’t Weitje geven drie keer meer overlast dan andere locaties. Men heeft het meeste last van harde muziek en luide bastonen.

Er is bij elke vraag een duidelijk verschil tussen inwoners die wél evenementen bezoeken en inwoners die dat niet doen. Bezoekende inwoners zijn doorgaans toleranter tegenover overlast en vinden evenementen belangrijk. Inwoners die niet naar evenementen gaan vinden evenementen ook belangrijk, maar ze wilen daar geen overlast van hebben.

Geef een reactie