Update ontwikkeling Waterweg en Zuiderzeestraatweg Putten

Veiligere wegen en kruispunten, verbeterde kwaliteit van de weg en ontmoediging van doorgaand (sluip)verkeer. Dat is volgens de gemeente Putten het doel van de vernieuwing van de Waterweg en Zuiderzeestraatweg.

Wat is er tot nu toe gedaan?

In oktober 2021 is de eerste fase begonnen. Dit is vanaf het kruispunt Waterweg / Hoornsdam / Stenenkamerseweg tot en met het kruispunt Waterweg / Knardersteeg.

  • De oude weg is verwijderd.
  • Er zijn nieuwe afwateringssloten gegraven en oude sloten gedempt.
  • De nutsbedrijven hebben de kabels en leidingen vervangen.
  • De riolering zijn vervangen en er zijn afvoerputten voor het regenwater aangelegd.
  • Er is een nieuw fundament, de wegkanten (beton) en het wegdek (asfalt) aangelegd.
  • Het nieuwe fietspad (beton) is aangelegd.

Wat gaat er gebeuren?

Nu de eerste fase bijna klaar is, gaat Putten verder met de tweede fase. Dit is vanaf de Knardersteeg tot en met het kruispunt Zuiderzeestraatweg / Vanenburgerallee / Kuiterweg. Daar zijn in maart al bomen verplant en gekapt. De nutsbedrijven gaan volgende week verder met het vervangen van kabels en leidingen. Intussen start Putten met het graven van de nieuwe afwateringssloten langs de Zuiderzeestraatweg. Daarna vervangt de gemeente de riolering en worden de nieuwe weg en het fietspad aangelegd. Eind juli 2022 hoopt Putten de tweede fase af te ronden.

Tijdelijk afsluiting

De wegen in het westelijk buitengebied zijn smal en kwetsbaar. Ze zijn niet geschikt voor het drukke en zware verkeer. Om gevaarlijke situaties en schade aan wegen en bermen ter voorkomen, moet Putten het verkeer blijven tegenhouden. Daarom heeft de gemeente op de Hoornsdam een tijdelijke slagboom geplaatst waar alleen bewoners van de Hoornsdam, Voordijk, Strandboulevard, medewerkers van de bedrijven bij Nulde, landbouwverkeer en hulpdiensten kunnen passeren.

Bereikbaarheid A28

De snelweg A28 vanuit Putten blijft bereikbaar.

  • Gebruik afslag 9 (Nijkerk) voor de richting Nijkerk – Amersfoort.
  • Gebruik afslag 12 (Ermelo) voor de richting Harderwijk – Zwolle.

De ANWB-borden geven de te volgen route aan.

Het gebied Steenenkamer blijft bereikbaar vanuit Putten. Het kruispunt Zuiderzeestraatweg / Vanenburgerallee / Kuiterweg blijft zo lang mogelijk open voor het verkeer.

www.putten.nl/steenenkamer

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *