Vakantieparken Ermelo op weg naar woonbestemming

De ontwerpbestemmingsplannen voor de vakantieparken De Veluwe en Klein Veluwe zijn voor iedereen in te zien, meldt de gemeente Ermelo. De gemeente heeft afspraken gemaakt met de eigenaren van deze parken over het bebouwen van het terrein. Het zijn de eerste parken in recreatiecluster Horst die de officiële procedure naar een woonbestemming ingaan. De gemeente zegt te verwachten dat er de komende tijd nog meer parken volgen.

Hoe ziet de toekomst van de vakantieparken er uit?

Ermelo heeft veel vakantieparken. Maar niet alle parken hebben nog een toeristische functie. In het programma Vitale Vakantieparken kijkt Ermelo samen met de eigenaren van de parken naar hun toekomst. Zo wordt gekeken of de verblijfsrecreatie verbeterd kan worden of niet. Als dat echt niet haalbaar is, wordt gekeken naar andere mogelijkheden.  Bekijk hier meer informatie over het programma Vitale Vakantieparken.

De gemeenteraad besluit nog over de plannen

De afgelopen jaren zijn alle 14 parken in recreatiecluster Horst onder de loep genomen. En de eerste resultaten zijn er nu. De eigenaren van De Veluwe en Klein Veluwe voldoen aan de voorwaarden uit de Omgevingsvisie recreatiecluster Horst. De gemeenteraad stelde deze voorwaarden vorig jaar vast. De ontwerpbestemmingsplannen zijn te bekijken voor inspraak. Daarna besluit de gemeenteraad over de plannen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *