Vanaf 4 maart wegwerkzaamheden aan Van Geenstraat in Putten

In Putten zijn er van maandag 4 maart tot woensdag 29 mei wegwerkzaamheden aan de Van Geenstraat. Dit gaat om onderhoud, maar ook om reconstructiewerkzaamheden die de veiligheid en de doorstroming vergroten.

Verlichting
Voordat de wegwerkzaamheden van start gaan is eerst Swarco aan zet. Zij vervangen in week 8 en 9 de huidige verlichting door ledverlichting. Dit betekent beter en duurzamer licht.

West naar oost
De wegwerkzaamheden zijn opgedeeld in vier fasen en worden door de BAM Infra van west naar oost uitgevoerd. Van de Aldi naar de Welkoop. Vanaf de Nijkerkerstraat wordt er in drie fases van rotonde naar rotonde gewerkt. Eenmaal bij de laatste rotonde aangekomen zal deze rotonde zelf de afsluitende vierde fase inluiden.

Asfalt
De weg krijgt een nieuwe laag asfalt. Ook worden er nieuwe betonnen rijbaanscheidingen aangebracht in het midden van de weg, zogenaamde middengeleiders. De nieuwe oversteekpunten bij de Aldi, park De Groene Scheg, basisschool De Wegwijzer en de Welkoop zorgen ervoor dat fietsers en voetgangers halverwege een stop kunnen maken bij het oversteken.

Verkeersveiligheid
Basisschool De Wegwijzer krijgt een kiss-and-ridestrook voor de deur met een keerlus. Bovendien krijgen de basisschoolleerlingen vanuit de BAM Infra ook nog eens een les in verkeersveiligheid aangeboden.

Fietspad
De Van Geenstraat wordt verrijkt met vrijliggende fietspaden. Dat betekent dat er op bepaalde delen een groene scheiding tussen de weg en het fietspad komt. Tussen de Halvinkhuizerweg en de Voorthuizerstraat wordt er een nieuw stuk fietspad aangelegd waarbij fietsers in beide richtingen kunnen fietsen. Bij dit laatste wegdeel kan zelfs gesproken worden over een volledig nieuwe inrichting die de weg in de volle breedte een stuk overzichtelijker maakt.

Omleiding
Tijdens de werkzaamheden zal er voor doorgaande motorvoertuigen een omleiding zijn via de Nijkerkerstraat, Oude Rijksweg, Harderwijkerstraat en Voorthuizerstraat. Bestemmingsverkeer kan de duidelijke borden volgen en waar nodig wordt er een verkeersregelaar ingezet. De Aldi blijft gewoon bereikbaar, net zoals de bedrijven en de basisschool tijdens schoolweken.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *