Vanaf komende maandag: aanvragen Mantelzorgwaardering Putten

In Putten kan de Mantelzorgwaardering 2021 worden aangevraagd. De Mantelzorgwaardering is een jaarlijkse blijk van waardering van de gemeente Putten voor mantelzorgers. Mantelzorgers krijgen de keuze om dit bedrag bij te laten schrijven op hun bankrekening of WCP-spaarkaart. Bij de WCP-spaarkaart doet de winkeliersvereniging Putten (WCP) dit jaar € 10,00 extra bovenop het bedrag als blijk van waardering voor de inzet.

Mantelzorg is en blijft onbetaalbaar
De mantelzorgwaardering is geen financiële vergoeding, maar een waardering vanuit de gemeente Putten voor alle onbetaalde hulp die mantelzorgers bieden in het dorp. Er kan één waardering per mantelzorger worden uitgekeerd. Inwoners kunnen de mantelzorgwaardering voor iemand anders of voor zichzelf aanvragen. De aanvraag moet elk jaar opnieuw gedaan worden.

Jonge mantelzorgers t/m 17 jaar
Ook dit jaar is er een speciale waardering voor jonge mantelzorgers (leeftijd 6 t/m 17 jaar), waarbij het compliment is opgedeeld in een geldbedrag en een leuke activiteit.

Voorwaarden
Inwoners kunnen de Mantelzorgzorgwaardering 2021 aanvragen als men aan de volgende punten voldoet:

  • mantelzorg geleverd in de periode september 2020 tot september 2021;
  • gedurende een periode van meer dan 3 maanden;
  • besloeg meer dan 8 uur per week;
  • het ging om onbetaalde zorg;
  • zorgvrager woont in Putten.

Op tijd aanvragen
De mantelzorgwaardering kan worden aangevraagd vanaf maandag 6 september 12.00 uur. Dit kan tot uiterlijk vrijdag 29 oktober.

Kijk voor meer informatie op www.welzijnputten.nl.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.