Vanavond geen treinen van, naar of via Amersfoort, station wordt platgelegd

Vanwege werkzaamheden op het spoortraject bij Amersfoort rijden vanavond vanaf half tien bussen in plaats van treinen tussen de stations Barneveld Centrum en Amersfoort in beide richtingen. Woordvoerder Coen van Kranenburg van ProRail erkent dat het nieuws dat station Amersfoort Centraal vanavond platgelegd wordt vanwege spoedwerkzaamheden, rijkelijk laat komt. ProRail en NS maakten bekend dat er vanaf 21.00 uur geen treinen meer van, via en naar het station rijden.

Het platleggen van Amersfoort Centraal is volgens ProRail vervelend, maar op lange termijn beter voor reizigers. Het systeem dat nu wordt vervangen is verantwoordelijk voor het aansturen van de seinen en wissels rondom het station. Bijkomend nadeel voor de reiziger is dat de NS geen vervangend vervoer in kan zetten. Dit omdat het volgens het spoorbedrijf voor busbedrijven niet mogelijk is op deze korte termijn voldoende bussen en chauffeurs te leveren.

Reizigersorganisatie Rover heeft de NS en ProRail opgeroepen om maximale coulance te bieden aan reizigers die worden getroffen door de treinuitval. In een reactie laat de NS weten dat het “er alles aan heeft proberen te doen om de reizigers te bereiken en op de hoogte te stellen dat de treinen uitvallen”, aldus een woordvoerder.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.