Veel aandacht voor Veluwe in tv-programma Opsporing NL

In het tv-programma Opsporing NL was er maandagavond veel aandacht voor onze regio. Het nieuwe opsporingsprogramma is sinds kort elke maandag vanaf 20.30 uur te zien op RTL 5. In het programma vragen presentator Pim Sedee, de politie en het Openbaar Ministerie aandacht voor (actuele) opsporingsonderzoeken met als doel tips en informatie binnen te krijgen om misdrijven op te lossen.

Op zondag 5 december 2021 probeerden twee mannen in te breken bij een juwelier aan de Westerdorpsstraat in Hoevelaken. De inbraak mislukte en de mannen gingen ervandoor. De verdachten hebben zich helaas goed vermomd. Ze kwamen op een scooter aan. Mogelijk komen ze dus uit de omgeving.
https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/januari/02-inbraak–westerdorpsstraat—hoevelaken.html

Naast Hoevelaken, vonden ook in Barneveld en Harderwijk (pogingen tot) inbraken plaats bij juweliers. De politie zoekt nog naar de daders.
https://www.rtl.nl/programma/5309210/opsporing-nl?videoId=94d98ac5-807f-4a9f-8e82-d5fce0909de1

Dagelijks worden er in Nederland mensen slachtoffer van bankmedewerkerfraude. Criminelen doen zich voor als medewerker van de bank en overvallen slachtoffers met een verhaal dat er verdachte overboekingen plaatsvinden op hun rekening. De criminelen beschikken daarbij over heel specifieke informatie zoals bankrekeningnummer en adres van hun slachtoffers, waardoor veel mensen denken dat ze daadwerkelijk een bankmedewerker aan de lijn hebben. In goed vertrouwen loggen ze in op hun bankomgeving, waarbij de criminelen meekijken. Of de zogenaamde bankmedewerkers komen aan de deur om pinpas en pincode op te halen, ‘om de pas te laten blokkeren’. In werkelijkheid halen de criminelen duizenden euro’s van de rekeningen van de slachtoffers en laten ze gedupeerd achter.
https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/januari/02-bankmedewerkerfraude-oost-nederland.html

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *