Veluwe: NK Burlen stopt ermee

Na tien jaar burlen voor de nationale titel vond Nationaal Park de Hoge Veluwe het mooi geweest. Het NK Burlen begon in 2013 als ludiek evenement. Tien jaar lang deden de deelnemers hun best om de imponerende bronstroep van het edelhert na te doen.

De hoop was dat burlen zich verder zou ontwikkelen als sport, vertelt Aylmer Graeler van het nationale park. “In andere landen nemen ze het wel serieus en zijn er echte competities. Dat was niet per se het doel toen we hiermee begonnen, maar het is er helaas ook niet van gekomen.”

Voor de gein opgeven

Integendeel: lang niet alle deelnemers namen het NK serieus. “Er was een groep die een lage drempel ervaarde om niet op te komen dagen. Vorig jaar hadden we uiteindelijk maar vijf deelnemers. De zesde kwam ook nog eens flink te laat”, zegt Graeler. “En dan heb je ook nog de mensen die elkaar voor de gein opgaven. Als we die dan nabelden, wisten ze nergens van.”

Deelnemers die het evenement wel serieus namen, ergerden zich aan de studenten die in een dronken bui op het podium stapten en allesbehalve een burlend hert ten gehore brachten.

Bron: Omroep Gelderland

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *