Veranderingen in ondersteuning van mantelzorgers in Putten

Na 4,5 jaar is er een einde gekomen aan Platform Mantelzorg Putten. Vorige week bedankte wethouder Bert Koops de vrijwilligers voor de kennis en ervaring die zij jarenlang deelden met andere mantelzorgers in Putten. Een deel van de vrijwilligers blijft actief via het vrijwilligerswerk van Welzijn Putten. Zo blijven de deskundigheid en contacten beschikbaar voor inwoners met mantelzorgvragen.

Doek valt voor platform

De vrijwilligers van Platform Mantelzorg Putten ondersteunden andere mantelzorgers vanaf 2017. Zij organiseren onder andere bijeenkomsten, workshops en de ‘mantelzorgwaardering’. Dit alles deden zij naast hun eigen mantelzorgtaken. In sommige situaties bleek dit een (te) zware combinatie. Vandaar dat de vrijwilligers besloten dat het doek is gevallen voor het platform.

Wethouder bedankt vrijwilligers

Wethouder Koops bedankte de vrijwilligers voor hun inzet: “Dank jullie wel voor de mooie ontmoetmomenten die jullie organiseerden, voor de ervaring en kennis die jullie deelden. En vooral voor de aandacht die jullie hadden voor de andere mantelzorgers in Putten.”

Ondersteuning voor mantelzorgers gaat door

De ondersteuning aan mantelzorgers in Putten stopt gelukkig niet. Meerdere vrijwilligers blijven zich via het reguliere vrijwilligerswerk van Welzijn Putten inzetten. Zo blijven de (ervarings)deskundigheid en contacten binnen het netwerk bestaan en beschikbaar voor inwoners met mantelzorgvragen. “Ontzettend fijn dat jullie dit oppakken en verder gaan met dit mooie en belangrijke werk. Jullie zorgen ervoor dat mantelzorg op de kaart blijft staan en dat mantelzorgers weten waar zij met hun vragen terecht kunnen”, zei wethouder Koops.

Vragen over mantelzorg?

Welzijn Putten

Lisanne van den Hee (Mantelzorgconsulent)

(0341) 357 078

www.welzijnputten.nl

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *