Veteranen Ermelo geëerd met Witte Anjerperkje

Zaterdag was er een grote opkomst van veteranen in het ‘4 mei plantsoen’. Dat is het parkje aan de Horsterweg tegenover de Nieuwe Kerk. Locoburgemeester Wouter Vogelsang onthulde het Witte Anjerperkje en een gedenkplaat. Dit deed hij samen met de heer Van der Mooren, voorzitter van de Oranjevereniging. Locoburgemeester Vogelsang roemde de oud-soldaten voor hun verrichtte diensten voor de samenleving, met gevaar voor eigen leven.

Witte Anjerperkje

Het Witte Anjerperkje is een idee van het Nationaal Comité Veteranendag. Ze hopen dat heel Nederland vol komt te staan met deze anjerperkjes. De Oranjevereniging Ermelo heeft als doel het nationale onderdeel op lokaal niveau uit te dragen. Dit doen ze door bijvoorbeeld de dodenherdenking te organiseren. Vanuit die rol heeft de Oranjevereniging nu het initiatief genomen om samen met de Bond van Wapenbroeders een Anjerperk te realiseren.

Veteranen in Ermelo

Ermelo kent zo’n 170 veteranen, waarvan 140 buiten dienst. Ze hebben zich, soms met groot gevaar voor eigen leven, ingezet voor vrede en veiligheid. In Nederland en/of in de rest van de wereld.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *