Vitale Vakantieparken is nu al hoofdpijndossier voor komende coalities

Het is een van de grootste hoofdpijndossiers van Veluwse gemeenten: de problemen op vakantieparken. Een voorstel van Provinciale Staten om de parken gemeenschappelijk aan te pakken, zal in de komende coalitiebesprekingen in alle gemeenten op tafel liggen. Dat bevestigen fractievoorzitters desgevraagd aan Omroep Gelderland, zo meldt de regionale omroep.

De provincie Gelderland wil een bv oprichten met 11 gemeenten. Die bestaat uit een ontwikkelingsmaatschappij die straks verouderde parken kan opkopen. Vervolgens worden ze bijvoorbeeld opgeknapt en verkocht of gesaneerd en de grond teruggegeven aan de natuur. Ook is er een fonds voor ondernemers die ideeën hebben om hun park aantrekkelijker te maken.

De gemeenten en provincie zijn beide voor 50 procent aandeelhouder van de bv. In het fonds komt 4 miljoen van de provincie. Provinciale Staten en alle raadsleden van Apeldoorn, Barneveld, Ede, Elburg, Ermelo, Epe, Harderwijk, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten zullen moeten beslissen over het voorstel. Het is dus nog afwachten of het plan doorgaat.

Politiek voor gezamenlijke aanpak
Omroep Gelderland vroeg fractievoorzitters van partijen te reageren op de plannen om een ontwikkelingsmaatschappij op te richten. Uit die inventarisatie blijkt dat het gros van de fracties die zich nu uitspreekt, voor een gemeenschappelijke aanpak is.

Over de verkiezingen heen
Op 21 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Veel partijen geven aan het thema vakantieparken zo belangrijk te vinden, dat het wat hen betreft in de coalitiebesprekingen op tafel moet komen te liggen.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *