Voorbereiding nieuwe binnenstadsvisie Harderwijk van start

In november dit jaar vinden de eerste activiteiten plaats voor de komst van een nieuwe visie voor de binnenstad van Harderwijk. “Dat gebeurt op verschillende momenten met alle belanghebbenden, zowel inwoners, ondernemers, culturele organisaties als eigenaren”, aldus wethouder Bert van Bijsteren.

Een gezamenlijk aanpak voor een actuele binnenstadsvisie

Er is vanuit de verschillende partijen in de binnenstad zoals winkels, horeca, cultuur en vastgoed behoefte aan een nieuwe visie. Om die reden is er een projectgroep geformeerd met vertegenwoordigers uit de binnenstad. Adviesbureau DTNP heeft opdracht gekregen de het proces te begeleiden.

Er zijn diverse momenten ingepland voor alle betrokkenen mee te denken

Op zaterdag 6 november worden gesprekken gestart met binnenstadbezoekers op de Markt, in de buurt van het Oude Stadhuis. Op maandag 22 november van 10.00 uur tot 13.00 uur en donderdag 25 november van 14.00 uur tot 17.00 uur en tussen 19.00 uur en 21.00 uur zijn er voorlopig stadsateliers gepland. Belanghebbenden kunnen meedenken. De inbreng mondt uit in een aantal scenario’s die in januari 2022 aan het college van B&W worden voorgelegd. Afhankelijk van de coronamaatregelen kan de opzet voor deze stadsateliers nog gewijzigd worden.

Vanaf 6 november is de projectwebsite binnenstadsvisieharderwijk.dtnp.nl beschikbaar

Op deze website staat alle actuele informatie over het proces, de planning en de stand van zaken. Iedereen kan op de hoogte blijven. De website biedt ook de mogelijkheid om mee te denken en reacties te geven.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *