Voorproefje sport- en culturele activiteiten in Harderwijk

Woensdag 28 februari was de officiële opening van de Sportwijzer en Cultuurwijzer in Sportcomplex de Sypel. Kinderen maakten kennis met diverse sportcursussen en kunst- en culturele activiteiten die de wijzers te bieden hebben. Van zelfverdediging, bootcamp, scouting, yoga, tennis tot klassiek ballet, streetdance en muzieklessen. Nieuw dit jaar is de Cultuurwijzer voor volwassen. Naast kinderen kunnen ook zij kennis maken met kunst- en cultuurcursussen in Harderwijk. Wethouder Gert Jan van Noort opende de middag na een spectaculaire opening waarin Kempo-Kuntao Nederland een korte demo verzorgde met een aantal verdedigingstechnieken en een breektest op een spijkerbed.

Harderwijk is één van de weinige gemeente die deze cursussen biedt. In 2017 zijn ongeveer 850 kinderen in aanraking gekomen met sport en cultuur via de Sportwijzer en Cultuurwijzer, met zo’n 160 cursussen van 48 aanbieders. Tijdens de lancering hebben ook nog eens ruim 60 leerlingen mee gedaan met introductieworkshops.

Inschrijving Sport- en Cultuurwijzer
Op 21 februari is de inschrijving voor de Sportwijzer en Cultuurwijzer geopend en veel kinderen hebben zich voor een klein bedrag ingeschreven voor de cursussen. Inschrijven kan tot en met 7 juli 2018 via www.sportwijzerharderwijk.nl of www.cultuurwijzerharderwijk.nl.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *