Voorwaarden Starterslening gemeente Nijkerk gewijzigd

In Nijkerk kunnen veel starters maar moeilijk een woning kopen. De gemeente Nijkerk vindt het naar eigen zeggen belangrijk om deze groep een zetje in de rug te geven. Daarom biedt de gemeente Nijkerk de Starterslening. Met een Starterslening kan nét een beetje extra worden geleend voor de aankoop van een eerste woning. De Starterslening is altijd een aanvulling op een eerste hypotheek bij een andere geldverstrekker.

Maximale leenbedrag en koopsom
De hoogte van de Starterslening bedraagt maximaal 20% van de verwervingskosten van de woning, met een maximum van € 30.000. De koopsom (of aanneemsom bij nieuwbouw) van de woning mag niet hoger zijn dan de maximale Nationale Hypotheek Garantie-grens van € 405.000. Dit is inclusief eventuele verbeterkosten of meerwerk.

Voorwaarden per 1 november 2023
Vooralsnog konden alleen personen met een (gezamenlijk) bruto jaarinkomen van maximaal € 53.000 in aanmerking komen voor een Starterslening. Per 1 november 2023 komt de inkomensgrens te vervallen. In de plaats wordt een leeftijdsgrens gesteld. De minimale leeftijd voor een Starterslening is 18 jaar en de maximale leeftijd 40 jaar. Daarnaast moet sprake zijn van een maatschappelijke binding met de gemeente Nijkerk.

Meer informatie en indienen aanvraag
Meer informatie over de bindingseisen en vanaf 1 november 2023 over de nieuwe voorwaarden, is te vinden op: www.nijkerk.eu/starterslening. Hier leest u ook hoe u een aanvraag voor een Starterslening kunt indienen.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *