Vreugdenhil Dairy Foods start in Putten met productie van biologische melkpoeder

Vreugdenhil Dairy Foods is op de productielocatie Putten gestart met de productie van biologische volle- én magere melkpoeder voor de voedingsmiddelenindustrie. Biologische melkpoeders worden gebruikt als ingrediënt voor biologische zoetwaren, zoals koekjes en chocoladepasta. Doordat de droogtorens in Putten relatief klein zijn ten opzichte van de andere droogtorens van Vreugdenhil, leent deze fabriek zich bijzonder goed voor de productie van speciaalproducten en kan er met relatief kleine volumes worden gestart.

De biologische melk wordt opgehaald bij een aantal leveranciers van Vreugdenhil. De keten is volledig Skal-gecertificeerd. In 2022 heeft Vreugdenhil de productielocatie in Putten aangekocht. Er is geïnvesteerd om de kwaliteit van de fabriek op het juiste niveau te brengen. De fabriek is na een periode van investeren, opleiden en testen, commercieel in gebruik genomen. In deze fabriek wordt sinds begin dit jaar geitenmelkpoeder geproduceerd. Daar komen de biologische melkpoeders bij. Het bedrijf onderzoekt nog of er ook plantaardige grondstoffen verwerkt kunnen gaan worden.

Bron: Vreugdenhil Dairy Foods

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *