Vrijdag WarmeTruinedag

Vrijdag vindt de twaalfde Warmetruiendag plaats. In Ermelo is de Warmetruiendag al een bekend begrip door de acties van Stichting Natuur- en MilieuPlatform (NMP) Ermelo. In heel Nederland trekken naar verwachting 200.000 mensen warme truien en vesten aan en draaien de kachel een paar graden lager: thuis, op school en op het werk. De warme trui is het optimistische symbool voor alles wat mensen zélf kunnen doen om verdere klimaatverandering tegen te gaan. Warmetruiendag is de meest succesvolle energiebesparingsactie van het land, en een erg makkelijke, die iedereen zó uit de kast trekt.

Voor elke graad dat de verwarming omlaag gaat, wordt 6 procent energie en 6 procent uitstoot bespaard. Als heel Nederland alleen op Warmetruiendag één graadje minder warm stookt, bespaart dat al 3,3 miljoen kubieke meter gas en 6,3 miljoen kilo CO2. In een heel stookseizoen is dat het jaarverbruik van 440.000 huishoudens aan gas en 1 megaton van het broeikasgas CO2.

Door heel Nederland
Veel mensen voelen zich betrokken bij het klimaat. De afgelopen jaren doen dan ook steeds meer overheden, scholen, universiteiten, mensen thuis, en ook bedrijven mee. Verschillende gemeenten, de Stayokay Hostels doen mee, net als Tele2 Telecom, Royal Flora Holland, RIVM, het Nederlandse Rode Kruis, ASR, MVO Nederland, RVO, PostNL en Landal. Scholen door het hele land doen mee.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *